Пазарни Дялове на Платформи за Електронна Търговия | Web Monitor

Web Monitor

Блог за B2B, IoT, Raspberry Pi, Magento, Wordpress

Web Monitor header image 2

Пазарни Дялове на Платформи за Електронна Търговия

септември 16th, 2012 · Няма Коментари

Полпулярния разработчик aheadWorks на  разширения на платформата Magento за електронни магазини публикува интересна диаграма относно разпространението на различните платформи за . С най-голям пазарен дял от над 23% се очертава Magento собственост на eBay. Не случайно платформата доби голяма популярност най-вече заради многобройните си модулно разработени теми и разширения.  По разширенията работят  много разработчици създаващи дългата опашка на софтуер за   а приложенията и темите са интегрирани в електронен магазин тип MarketPlace. Броя на разширенията надмина 4000 които се разработват от над 200 разработчика.  Набира скорост и SaaS платформата на MagentoGo. Не е необходимо да закупувате пакет и софтуер, а само да се регистрирате и ползвате приложението като Web Service.

На 2ро място е ZenCart с 13%,  3 ти е VistueMart с 12  и   PrestaShop  с 10.8%. Набира скорост и WordPress   като платформа за електронна търговия с 3.6%.
Добре е подобна  графика да се покаже и за българския пазар а разработчиците на електронни магазини все повече да използват готови платформи и облачни услуги за своите клиенти.

Източник  Magento Blog.

Категория: web 2.0

0 Отговора досега ↓

  • Все още няма коментари..Kick things off by filling out the form below.

Оставете коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Comments