B2B Marketplace Агрегатор за Електронна Търговия | Web Monitor

Web Monitor

Блог за B2B, IoT, Raspberry Pi, Magento, Wordpress

Web Monitor header image 2

B2B Marketplace Агрегатор за Електронна Търговия

юни 25th, 2012 · 1 Коментар

Днес да имаш електронен магазин не е достатъчно.  Mагазинa трябва да е интегриран към социалните медии, да има връзка към други популярни сайтове посредством уеб услуги или Open API.  Задължителни са  RSS емисии,  поддържката на различни видове артикули (обикновени, конфигурирани, бъндели, съставни).

Необходимо е  сайта да поддържа множество ценови листи, да позволява B2B, B2C, B2E, C2C, B2G модели. Наличието на модулни теми и разширения позволяват подобряване на функционалността.

Още по интересна е възможността за интегриране на повече от един доставчик в електронния магазин и насочване на поръчките за изпълнение. Подобен тип електронни магазини се превръщат в агрегатори на стоки от много доставчици и са наричани .

Използвайки  подобни модели за търговия се  разширява силно избора на клиента, намаляват се разходите за стоки и се интегрират много доставчици изграждащи дългата опашка.  С модела си  Amazon Marketplace прави  32.2% от всичките си годишни продажби в размер на над 30.4 милиарда долара за 2011.

Модела набира скорост и в света на реалните стоки.  Интеграцията на повече доставчици  не е лесна задача. Aко направите поръчка от подобен сайт и само един доставчик не достави на време създава напрежение при клиента.

Често проблемите се решават с помоща на друг модел при които част от наличностите се съхраняват в склада на собственика на агрегатора. Грижа за наличностите имат доставчиците.

Amazon създаде  подобна програма наречена  Advantage при която доставчика поддържа наличност в складовете на Amazon.  Подобни  оффлайн агрегатори на стоки са Метро България.

MarketPalce  изискват междинен слой Middleware включващ различните доставчици  и платформи.  Задължително  е  връзката  с ERP и CRM системи.  Данните е трябва да се поддържат в различни формати и да интегрират ценовите листи  при клиeнтите  със SAP, Navision.

Модел на Marketplace сайт е показан в настоящата видео презентация интегрираща различни модели B2B, B2C, B2G.

Източник  HotMonitor

Категория: B2B

1 отговор досега ↓

Оставете коментар

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.

Facebook Comments