B2B мрежа | Блог за B2B, Magento, Wordpress, Raspberry Pi

B2B мрежа

Блог за B2B, Magento, Wordpress, Raspberry Pi

B2B мрежа header image 1

Технология на Samsung за Гъвкави Дисплей

май 27th, 2016 · Няма Коментари

Потребителите на умни телефони и таблети ще бъдат очаровани от нова технология за визуализиране на данните посредством сгъваем екран.

Samsung работи по създаването на дисплей за смартфон, който трябва да се навива или сгъва. Пускането на пазара на първия смартфон с гъвкав дисплей е планиран за 2017 година. Модела Galaxy X ще бъде показан в Сан Франциско (5.7“ панел, който се навива на специален метален цилидър с диаметър 10 мм). Видеото демонстрира напредъка на технологията.

Източник slashgear.com

→ Няма коментари Категория: web 2.0

Илон Мъск за Проекта Powerwall Презентация

май 11th, 2015 · Няма Коментари

Илон Мъск представи два модела литиево-йонни батерии за дома и офиса. Компанията ще произвежда Powerwall Tesla Home Battery (домашната батерия), която ще захранва с електричество домашните потребители. Опциите за зареждане са две: от слънцето или от елелтрическата мрежа. Продуктите са ще се продават в два варианта с мощност 10   и  7  квтч.  Цената на батериите са около 3500 долара. До девет батерии могат да се групират в блок за захранване на малки и предприятия.  Вижте презентацията в YouTube. Приятно гледане

→ Няма коментари Категория: B2B

Magento B2B eCommerce Marketplace – Презeнтация

април 11th, 2015 · Няма Коментари

B2B MArketplace Longtail
Официалният  сайт на Magento в секцията уебинари предлага великолепна презeнтация на тема B2B eCommerce.  Концепцията Marketplace създава възможност за интегрирането на едно място (marketplace) на много търговци в един сайт (информационен агрегатор на съдържание).

Уеб сайтът прави миграция от класическия B2C към B2B модел.  Възможните бизнес модели са  1) чист агрегатор на съдържанието (собственика на сайта предлага информация) 2) смесен модел при който се предлагат собствени стоки а сайта се разширява по модела на дългата опашка (long tail) с много търговци който доставя стоката. Възможни са и хибридни модели тип консигнация (търговеца доставя стоката до складовете на собственика).

Magento Enterprise предлага миграция към B2B eCommerce Marketplace модел  популярен като концепцията дългата опашка. Приятно гледане.

→ Няма коментари Категория: B2B

Илон Мъск за Технологиите – Тед Презентация

април 7th, 2015 · Няма Коментари

Интервю с Илон Мъск. главния изпълнителен директор на SpaceX , главен изпълнителен директор и архитект на Tesla Motors и създател на компанията SolarCity. Видеото е с български субтитри. Приятно гледане.

→ Няма коментари Категория: enterprise 2.0 · management

Интеграция на Интерактивна Графика amCharts във WordPress Блог

април 7th, 2013 · Няма Коментари

AmCharts е професионален пакет за създаване на професионална интерактивна графика за уеб 2,0 приложения и enterprise 2.0 mashup. AmCarts предлага 3Д графика, Bar, Line и Pie диаграми. Целта на презентацията е да се покаже как да създадем интерактивна графика във wordpress блог и  Mashup. Ползвайки WP блог като платформа,  лесно се  създава превъзходна графика вмъквайки amCahrt графики  и приложения. Ползата е, че не е необходимо да създавате сайт както и да създавате собствена графика. Друга причина е лесното създаване и съсредоточаване усилията по създаване на приложение. Самите графики могат да са базирани на външни бази данни  Друго предимство е че можете да визуализирате графиката директно в блога както и в RSS емисията и дори и във FeedBurner

Графиките са отлично документирани, лесни за създаване и може да създадете специализиран блог за представяне на резултати в графичен вид както и да ги вмъквате в отделни  постове,

Иточник: AmChart
Лиценз:  безплатен , комерсиален

→ Няма коментари Категория: web 2.0