Web 2.0 Blog

Блог за Enterprise Web 2.0, маркетинг план, бизнес план, уеб 2.0 стратегия и брандинг

Web 2.0 Blog header image 1

Илон Мъск за Проекта Powerwall Презентация

май 11th, 2015 · Няма Коментари

Илон Мъск представи два модела литиево-йонни батерии за дома и офиса. Компанията ще произвежда Powerwall Tesla Home Battery (домашната батерия), която ще захранва с електричество домашните потребители. Опциите за зареждане са две: от слънцето или от елелтрическата мрежа. Продуктите са ще се продават в два варианта с мощност 10   и  7  квтч.  Цената на батериите са около 3500 долара. До девет батерии могат да се групират в блок за захранване на малки и предприятия.  Вижте презентацията в YouTube. Приятно гледане

етикети:

→ Няма коментари Категория: B2B

Magento B2B eCommerce Marketplace – Презeнтация

април 11th, 2015 · Няма Коментари

B2B MArketplace Longtail
Официалният  сайт на Magento в секцията уебинари предлага великолепна презeнтация на тема B2B eCommerce.  Концепцията Marketplace създава възможност за интегрирането на едно място (marketplace) на много търговци в един сайт (информационен агрегатор на съдържание).

Уеб сайтът прави миграция от класическия B2C към B2B модел.  Възможните бизнес модели са  1) чист агрегатор на съдържанието (собственика на сайта предлага информация) 2) смесен модел при който се предлагат собствени стоки а сайта се разширява по модела на дългата опашка (long tail) с много търговци който доставя стоката. Възможни са и хибридни модели тип консигнация (търговеца доставя стоката до складовете на собственика).

Magento Enterprise предлага миграция към B2B eCommerce Marketplace модел  популярен като концепцията дългата опашка. Приятно гледане.

етикети: ,

→ Няма коментари Категория: B2B

Илон Мъск за Технологиите – Тед Презентация

април 7th, 2015 · Няма Коментари

Интервю с Илон Мъск. главния изпълнителен директор на SpaceX , главен изпълнителен директор и архитект на Tesla Motors и създател на компанията SolarCity. Видеото е с български субтитри. Приятно гледане.

етикети:

→ Няма коментари Категория: enterprise 2.0 · мениджмънт

Интеграция на GeoRSS и KML Емисии във WordPress Блог

април 1st, 2014 · Няма Коментари


Въведение

Настоящата публикация демонстрира как се интегрират  KML, GeoRSS емисии върху географска карта (Google maps) във wordpress блог.  На практика се създава E 2.0 Mashup миксиращ рзалични формати данни в едно елеганто и компактно приложение.

Приложение
За визуализация на enterprise web 2.0 mashup, B2B справки,  географски промоции. Успешно могат да се показват на географска карта ( Google Maps, Google Street) търговски вериги, скалдове, магазинна мрежа. Скрипта е добре документиран и лесен за интеграция в блогове  Сорс HTML код може да видите на следния адрес.

Източници 
KML: Какво е KML?
GeoRSS: Какво е GeoRSS?
Google Блог: Google Maps

етикети: ,

→ Няма коментари Категория: google map

Google Maps API, KML и GeoRSS Емисии във WordPress блог. RSS Mixer.

април 9th, 2013 · 1 Коментар

 Въведение

С настоящия Mashup ще демонстрираме как може да интегрираме няколко KML, GeoRSS емисии и географска карта (Google maps) във wordpress блог и да създадем нов web 2.0 mashup. Приложението представлява база данни от RSS, KML емисииi визуализирани чрез чек бутони и sidebar.  Приложението е и GeoRSS Mixer на различни емисии върху географска карта.

Приложение
За създаване на enterprise web 2.0 mashup, корпоративно портфолио (магазини, стоки и услуги, клипове, поръчки, B2B епаравки,  гео промоции, събития). Създавайки GeoRSS, KML, KMZ емисии на всяко приложение и данни може да ги интегрирате в един уникален mashup а резултата да презентирате във wordpress блог.

Демонстрация
Активирайте емисиите в sidebar или въведете от текстовата кутия KML. .

Източници
KML: Какво е KML?
GeoRSS: Какво е GeoRSS?
Google Блог: Google Maps

 

 


етикети: , , , ,

→ 1 Коментар Категория: google map